Na području Beograda i Aranđelovca, uhapšena je šestočlana grupa za koju se sumnja da je Albance sa Kosova ilegalno prebacivala u zemlje Zapadne Evrope.

A akciji policije uhapšeni su M. G. (1981) J. M. (1994), M. V (1994), M. G. (1984), S. M. (1993), i T. L. (1994) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Oni se sumnjiče da su, od sredine marta do sredine aprila ove godine, pronalazili osobe albanske nacionalnosti sa područja AP KiM, koji su zainteresovani za ilegalno prebacivanje do zemalja Zapadne Evrope, koordinirali njihov prihvat i preuzimali ih na teritoriji Beograda, zatim prevozili do granice i organizovali im nedozvoljen prelazak državne granice.

Novac koji su uzimali na ovaj način delili su između sebe, u zavisnosti od uloge koju su u grupi imali.

Policija je prilikom pretresa stana koje osumnjičeni koriste pronašla i oduzela osam mobilnih telefona, kao i  dva putnička vozila.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.