U teškoj saobraćajnoj nesreći, koje se juče dogodila kod Batočine, jedna osoba izgubila život, sedmoro je prošlo sa lakšim i težim povredama. Poginuo je Z. C. (47) iz Požarevca. Među povređenima su trudnica i dete (15).

Kako je rečeno u Osnovnom tužilaštvu u Kragujevcu, Z.C. je iz zasad neutvrđenih razloga svojim mercedesom prešao u suprotnu traku i udario u alfa romeo, a zatim u drugi mercedes koji je išao iza.

Četvrti automobil iz kolone, u nameri da izbegne udes, skrenuo je s puta i udario u zaštitnu ogradu.

Prema nezvaničnim informacijama, mercedes požarevačkih tablica udario je automobile sa putnicima iz Jagodine koji su krenuli na svadbu u Kragujevac.

U Tužilaštvu kažu da je istraga u toku i da zasad ne mogu da saopšte druge detalje ove nesreće. U nesreći su učestvovala četiri vozila, a sudar se dogodio u mestu Rogot kod Batočine.

Svi povređeni zbrinuti su u kragujevačkom Kliničkom centru i, kako kažu lekari, svi su u stabilnom stanju i van su životne opasnosti. Petnaestogodišnje dete, koje je povređeno u ovoj nesreći, ima posekotine, njegove povrede okarakterisane su kao lakše i nalazi se na odeljenju Dečje hirurgije.

Lakše povrede ima i trudnica, koja je u petom mesecu trudnoće, a lekari kažu da je i ona stabilno i smeštena je na odeljenje ginekologije.