Izgradnja još jednog mosta preko Velike Morave u Ćupriji trebalo da počne 2021. godine, nadaju se u lokalnoj samoupravi. Opština je izradila Plan detaljne regulacije gradskog naselja Ćuprija, a dalji koraci u nastavku realizacije ovog projekta u nadležnosti su republičkih institucija i preduzeća, prenosi eKapija.

- JP Putevi Srbije doneli su odluku da izradu Idejnog projekta sa studijom opravdanosti izgradnje mosta preko reke Velike Morave i pristupnih saobraćajnica u Ćupriji dobije grupa ponuđača - Institut za puteve AD Beograd i Mostprojekt a.d. Beograd, kažu za eKapiju iz Kabineta predsednika opštine.

Kako za eKapiju navode iz Kabineta predsednika opštine Ćuprija, prema informaciji od pre 20-tak dana, projekat se nalazio na lokacijskim uslovima. Dodaju da je realno očekivati da u 2020. godini bude završen projekat za građevinsku dozvolu, a da u 2021. bude raspisana javna nabavka za izvođenje radova na izgradnji novog mosta.

Inače, 1922. godine u Srbiji su izgrađeni prvi čelični mostovi, finansirani sredstvima reparacije na ime ratne štete nastale tokom Velikog rata. Jedan od tih mostova bio je i dalje funkcionalni Moravski most, tzv. Žuti most u Ćupriji.