Iako je javna nabavka za poveravanje gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Ćuprije, kroz koncesiju, raspisana još u julu prošle godine, nema nade da će taj postupak biti uskoro okončan, pišu Večernje novosti.

Otvaranje ponuda koje je bilo zakazano za 27. maj je propalo četvrti put, odnosno odloženo je zbog novog prigovora koji je, ovoga puta, uložila samostalna prevoznička radnja „Milen trans” iz Virina.

Da podsetimo, najpre se žalio „Moto boem” iz Negotina, zatim paraćinski „Eurolajn”, pa auto-prevoznik „Ilić”.

Ćuprija je, inače, dugo bila bez lokalnog prevoza, što je za ljude sa seoskog područja bio ogroman problem - sve dok se Vranjanci (Kavim) sa lokalnom samoupravom prošlog proleća nisu dogovorili da voze i dok čekaju koncesiju. Linije do sela sada su redovne, a prevoz đaka se obavlja po ugovorima sa osnovnim školama.

Kako pišu Novosti, zbog ovakve situacije i nedopustivog odugovlačenja, u rukovodstvu „Kavima” razmišljaju da već od 1. juna obustave prevoz na svim opštinskim linijama.

Zastoj u odlučivanju o dodeli koncesije i te kako remeti planove firme „Kavim” iz koje poručuju da im je lokalni prevoz koji obavljaju na ovakav način, gotovo volonterski, finansijski neisplativ.