U Ćupriji su završeni radovi na atletskom stadionu, delu atletskog kompleksa sa dvoranom, vrednom 500.000.000 dinara, koji će biti otvoren 20. juna velikim atletskim mitingom.

- Radove je izvela firma „Bauvzen” iz Lazarevca, a stadion ima osam traka na poliuretanskoj stazi, podlozi za sve vremenske uslove, od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu otpornom na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice i UV zračenja, rekli su za Tanjug izvođači radova.

Stadion u gradu atletike biće otvoren u 17 sati, trkom dece, a zatim trkama seniora i seniorki, atletičara Srbije, na 1.500 metara, saopšteno je danas iz Opštinskog atletskog saveza Ćuprije.

U Savezu očekuju veliki broj atletičara jer su se mnogi, ocenjuju u savezu, „uželeli takmičenja i jedva čekaju da isprobaju staze na novom stadionu”.

Atletski stadion u Ćupriji namenjen je za nacionalna i svetska takmičenja, a deo je velikog atletskog kompleksa sa atletskom dvoranom koja će se tu graditi.

Biće i baza za pripreme svetskih atletičara 2022. godine kada je Srbija domaćin Svetskog prvenstva u atletici.

Izgradnju stadiona je finansirala opština, a stadion nosi ime legendarnog atletskog trenera Ćuprije i Srbije Aleksandra Ace Petrovića, koji je sa legendarnim atletičarima Verom Nikolić, Snežanom Pajkić, Draganom Zdravkovićem, pronosio slavu Ćuprije, Srbije i Jugoslavije.