U Kragujevcu su jutros uhapšeni Boško S. (1992) i Nikola Z. (1983), u okviru akcije „Ciklon”, dok se za još dve osobe intenzivno traga, zbog sumnje da su pripremali likvidaciju braće N. K. i I. K. iz Kragujevca.

Privedeni i pripadnici policije

Sektor unutrašnje kontrole policije priveo je i devet pripadnika policije zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj tako što su u republički budžet uplaćivali manje novca od predviđenih za registraciju putničkih i teretnih vozila. Kako se navodi oni su na taj način načinili štetu od više od 1,7 miliona dinara.

Prema rečima očevidaca hapšenje je izvršeno u ulici Kralja Aleksandra, pored kafane „Balkan”, u stanu iznad Gradske turističke organizacije.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog B.S. pronašla i oduzela pištolj.

Ovo hapšenje izvršeno je u okviru akcije „Ciklon”, u kojoj je u 18 gradova Srbije danas uhapšeno 123 osobe, a potraga je raspisana za još osam osoba, koji se sumnjiče za izvršenje krivičnih dela iz oblasti organizovanog kriminala i opšteg kriminala.

Osumnjičeni se, prema rečima ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovića, terete za pokušaj ubistva, proizvodnju i krijumčarenje narkotika, krijumčarenje ljudi, silovanje, ugrožavanje sigurnosti, tešku krađu, neovlašćeno držanje oružja i ostala krivična dela.

Ministar je precizirao da je u današnjim akcijama policije zaplenjeno je 176 kilograma marihuane, oko 450 stabljika te biljke, više stotina tableta, tri pištolja, jedna autmatska puška, više komada municije i veća suma novca.

Kao karakteristične slučajeve Stefanović je naveo hapšenje 11 osoba, i raspisivanje potrage za još dve, zbog sumnje da su iz Rudarskog basena Kolubara ukrali oko 89.000 litara evrodizela, čime su napravili štetu tom preduzeću veću od 11,5 miliona dinara.