Policija je otkrila improvizanu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima u Jagodini i zaplenila oko 500 biljaka kanabisa. Uhapšeno petoro osumnjičenih za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni G. M. (1973), K. M. (1975), N. Ž. (1984), D. S. (1987) i J. S. (1984) iz Jagodine sumnjiče se da su, kao članovi kriminalne grupe, uzgajali kanabis, proizvodili marihuanu, a potom je prodavali, dodaje se u saopštenju.

Policija je u kući koju koriste osumnjičeni i u kojoj je zatečen N. Ž, na spratu, u potpuno opremljenoj laboratoriji pronašla saksije sa stabljikama, kao i suvu materiju za koju se sumnja da je marihuana.

U stanu G. M. pronađeno je gotovo 2,2 kilograma zelene materije nalik na marihuanu, a u stanu D. S. manja količina ove materije i amfetamina, kao i digitalna vagica za precizno merenje sa tragovima narkotika.

U stanu osumnjičene J. S. pronađeno oko 67,7 grama materije za koju se sumnja da je marihuana, navodi se u saopštenju.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Uz krivičnu prijavu, biće privedeni tužiocu.