Karatistkinja Jovana Preković dobiće 6 miliona dinara, kao nagradu Aranđelovca za osvojenu zlatnu medalju na olimpijskim igrama, dolučila je Skupština opštine Aranđelovac. 

Naime, na jučerašnjoj sednici aranđečovački odbornici usvojili su Odluku o nagradama i priznanjima za postignute sportske rezultate i doprinos razvoju sporta.

Prema ovoj odluci pravo na nagradu i priznanje imaju sportisti, državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji opštine Aranđelovac, koji kao članovi nacionalne sportske reprezentacije Republike Srbije osvoje medalju u ekipnim ili pojedinačnim sportovima na Olimpijskim igrama. Za zlatnu medalju opredeljeno je 6 miliona dinara, za srebrnu 5 miliona dinara, a za bronzanu 4 miliona dinara.

Shodno ovoj odluci olimpijskoj šampionki Jovani Preković biće dodeljeno 6 miliona dinara. Ova Aranđelovčanka pored olimpijskog zlata ove godine je osvojila još nekoliko značajnih priznanja.  Karateom je počela da se bavi 2001. godine u karate klubu „Knjaz” iz Aranđelovca, čija je i danas članica. Pored toga članica je i sportske jedinice Vojne akademije.