Žitelji opštine Knić jutros su mogli da pazare u 10 trgovina u Gruži, Toponici, Guberevcu, Barama i Kniću.

- Trgovine su dobro snabdevene, u mnogim objektima su  jutros  isporučeni sveže mleko i mlečni proizvodi. Osim nabavke osnovnih životnih namirnica stanovnici opštine Knić iskoristili su i  da se snabdeju lekovima i sredstvom za dezinfekciju koje je postavljeno u najpometnijim mestima u opštini, rečeno je u opštini Knić.

Građanima starijim od 65 godina podrška i pomoć i jutros su bili volonteri opštine Knić. Volonterska služba i ekipa Crvenog krsta svakodnevno je na terenu, obilazi staračka i samačka domaćinstva, a pomoć bolesnim građanima pružaju i gerontodomaćice.

U opštini Knić nema zaraženih koronavirusom. Sprovode se mere Vlade i lokalne samouprave koja pojačano sprovodi mere zaštite. JKP „Komunalac“ Knić u saradnji sa JKP „Šumadija“ Kragujevac dezinfikuje ulice i javne površine u najprometnijim mestima u opštini.

Takođe, radnici Komunalca su  dezinfikovali stambene zgrade i javne objekte u opštini Knić, a u 8 mesta postavljeni su kanisteri sa natrijumhipohloritom za građane, koji se stalno dopunjuju.