Policija u Smederevu uhapsila je V.Dž. (45) i S. Dž. (71) iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina, falsifikovanje isprave i nedozvoljeno skladištenje robe.

Nakon prijave sudskog izvršitelja da ga je V. Dž. sprečio u vršenju službene dužnosti i da mu je pretio, policija je pretresla kuću osumnjičenog i pronašla 2.485 litara 70-procentnog alkohola sa falsifikovanom dokumentacijom o poreklu robe.

Oni su, kako se sumnja, alkohol vredan oko 500.000 dinara, nabavili bez dokumentacije, uskladištili ga i zatim sačinili falsifikovanu dokumentaciju, kojom su pokušali da policijskim inspektorima prikažu da je roba legalno kupljena.

Pronađeni alkohol je oduzet i predat Poreskoj policiji na dalju nadležnost.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

Da podsetimo, V. Dž. (45) iz Smedereva uhapšen je nakon što je sudskom izvršitelju koji je došao u njegovu kuću u nameri da naplati dug od 2.000 dinara, prislonio pištolj na čelo i zapretio smrću.