U kruševačkoj Opštoj bolnici prvi put posle 15 meseci nije hospitalizovan nijedan pacijent koji se leči od posledica korona virusa, saopštio je Zavod za javno zdravlje iz tog grada.

Prema podacima Zavoda, u Opštoj bolnici u Kruševcu trenutno nema nijednog pacijenta koji se leči od posledica korona virusa, a samo jedan pacijent je bio hospitalizovan već nekoliko dana.

Prva dva pacijenta obolela od kovida-19, kruševačka bolnica je primila 17. marta 2020. godine, a na vrhuncu prvog talasa sredinom aprila prošle godine imala je hospitalizovanih 100 pacijenata, da bi broj potom početkom juna pao na dvoje.

Prema podacima te zdravstvene ustanove, na vrhuncu novog talasa krajem jula, u bolnici su ležala 103 pacijenta, da bi tokom celog septembra bilo hospitalizovano tri do četiri kovid pacijenata.

Najteže je bilo sredinom decembra prošle godine, kada je u Opštoj bolnici u tom gradu zbog kovida bilo smešteno 246 pacijenata, odnosno kovid pacijentima je bila zauzeta skoro polovina ukupnih bolničkih kapaciteta.

U toj zdravstvenoj ustanovi je tokom proteklih 15 meseci zbog korona virusa bilo smešteno više od 4.000 pacijenata, a infektivna ambulanta je uradila oko 16.000 pregleda.

Tokom prethodna 24 sata u Rasinskom okrugu zabeleženo su još četiri nova slučaja infekcije korona virusom – dva u Kruševcu i po jedan u Aleksandrovcu i Trsteniku.

Od početka epidemije korona virus je potvrđen kod ukupno 21.296 osoba u Rasinskom okrugu, a izlečeno je 20.559 ljudi.

Od posledica infekcije preminulo je 715 osoba u Rasinskom okrugu.