Poplavni talasi su bili na mnogo široj teritoriji nego prethodne godine, zbog čega su bile ugrožene Mataruška Banja i Žičko polje u kome se nalaze izvorišta gradske, pijaće vode, ali voda za piće je potpuno ispravna, konstatovao je Zavod za javno zdravlje Kraljevo, saopštio je Štab za vanredne situacije grada Kraljeva.

U Konarevu je naneta šteta preduzećima „Zlatić” doo i „Tri jele“, kao i preduzeću „Radočelo“ u Mlanči. Obilne padavine nanele su veliku štetu na teritoriji Mlanče, Studenice, Ušća, Gledića, Godačice, Leševa, Stubla, Kamenice, Jovca, Ribnice, Tolišnice, Bogutovca i Lopatnice, Mataruške Banje, Konareva, ali i u centru Kraljeva, piše Danas.

U Drlupi, Kamenici, Godačici, usled obilne količine padavina, oštećeni su mostovi. Brzom intervencijom i postavljanjem pet kamiona krupnog kamena, spašen je most u Leševu.

U toku jučerašnjeg dana došlo je do izlivanje atmosferske kanalizacije u Ulici 27. marta. JKP „Čistoća“ će, najpre mehanički očistiti, a zatim i oprati sve ulice u gradskim i prigradskim naseljima.

Ekipe Sektora za vanredne situacije su, sa 13 pumpi, na terenu i rade na ispumpavanju vode iz kuća i privrednih objekata. Komisija počinje procenu štete na objektima za stanovanje, privrednim objektima, poljoprivredi, na putevima i infrastrukturi.