Ministarstvo zdravlja saopštilo je da će ove godine biti realizovano zapošljavanje mladih lekara, diplomaca medicinskih fakulteta koji su na studijama imali prosek veći od 8.

- Namera Ministarstva jeste da i diplomcima koji su tokom školovanja ostvarili navedeni uspeh, te nisu ispunjavali uslove za učešće u Programu zapošljavanja najuspešnijih diplomaca, omogući zapošljavanje i dodatno usavršavanje kroz specijalizacije o trošku države, kako bi naše zdravstvo dobilo nove generacije lekara, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja je pozvalo mlade lekare da se prijave i da profesionalnu karijeru grade u svojoj zemlji, brinući o zdravlju svojih sugrađana.

Detalji konkursa i spisak specijalizacija za koje se lekari mogu prijaviti biće istaknuti u narednom periodu na zvaničnoj prezentaciji Ministarstva zdravlja na ovom LINK-u.

Osim zapošljavanja lekara sa prosekom 8 i većim, u narednom periodu biće nastavljen i Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, u okviru kojeg je do sada posao i specijalizaciju dobilo 511 lekara sa prosečnom ocenom 9 i 10, a zaposleno je i 900 medicinskih sestara/tehničara sa odličnim uspehom.