Osnovno javno tužilštvo u Aranđelovcu podnelo je optužni predlog Osnovnom sudu protiv vaspitačice u predškolskoj ustanovi „Naša radost" u Rači, osumnjičene da je učinila krivično delo izazivanja opšte opasnosti, preneo je RTS.

Kako je za RTS potvrdio osnovni javni tužilac u Aranđelovcu Zoran Ivanović, ona se tereti da je sredinom septembra, rastvor za dezinfekciju asepsol, koji je bio presut u flašicu od vode, ostavila u prostoriji u kojoj borave deca.

Dvoipogodišnjoj devojčici iz jaslene grupe, ne znajući da je u flašici umesto vode asepsol, druga vaspitačica dala je da popije sredstvo za dezinfekciju.

Time je izazvana opasnost za život i zdravlje oštećene, kažu u tužilaštvu.

Devojčica je na sreću popila samo gutljaj i posle sedam dana lečenja na pedijatrijskoj klinici KC Kragujevac, puštena je kući.

Da podsetimo, kako je portal Pressek pisao, u septembru ove godine, predškolskoj ustanovi „Naša radost” u Rači, pokrenut je disciplinski postupak protiv 3 vaspitačice zbog slučaja trovanja asepsolom. (LINK)

Inače, incident se dogodio se kada je dvoipogodišnja devojčica zatražila vodu i vaspitačica joj je dala iz flašice „Jana”, koja je bila na stolu u prostoriji gde se nalaze deca, ne znajući da je u njoj umesto vode bio asepsol. (LINK)