Opština Rekovac uskoro će dobiti nove pešačke i biciklističke staze, a trenutno je toku priprema za izradu dokumentacije za trasiranje i obeležavanje staza.

Pešačka staza bi trebala da krene iz manastira Raletinac i da preko Kremenca ide pored manastira Manastirak, zatim kroz Veliku Kruševicu preko brda, pored sela Bare i Siljevica do arheološkon nalazišta u Županjevcu.

Iz Županjevca trasa dalje vodi preko brda pored Govor vode do manastira Kalenić, i zatim nastavlja do Šljivice, odnosno par stotina metara iznad sela se završava na mestu na kome je jednim drugim projektom predviđena izgradnja vidikovca.

Inače, mesto na kome je predviđena lokacija za vidikovac je mesto sa koga je Aleksandar Sarić iz Kragujevca uslikao fotografije koje su ušle u Majkrosoftovu galeriju pozadina za računare. To su jedine dve fotografije iz Srbije koje se nalaze u toj galeriji i koje su na raspolaganju milijardama korisnika operativnog sistema Windows.

Biciklistička staza za počenu tačku ima Rekovac i zatim nastavlja preko Velike Kruševice, Siljevice, Bogalinca, Županjevca do Sibnice, zatim dalje ide preko Kaludre i Prevešta do manastira Kalenić. Odatle se staza vraća na Lepojević i Oparić, Belušić i ponovo vraća u Rekovac.

Druga biciklistička trasa, nazvana „Veliki krug”, pokriva ceo region Šumadije i Pomoravlja.