Koje su najprofitabilnije preduzetničke ideje, za koji posao su neophona mala ulaganja, kako doći do neophodnih sredstava Čačani će moći da saznaju u četvrtak, 29. septembra. Sajam preduzetništva, deveti po redu koji se organizuje u okviru programa “Šansa za novi početak” biće upriličen u čačanskom Domu kulture u period od 12 do 16 sati..

Sajam je namenjen svima koji žele da pokrenu svoj biznis, a posebno bivšim zaposlenima preduzeća koja prolaze proces restrukturiranja i stečaja i koji su iz tog procesa izašli ili će izaći sa isplaćenom otpremninom. Program “Šansa za novi početak” obezbeđuje predloge za otpočinjanje posla, informacije o izvorima finansiranja, povezivanje preduzetnika sa postojećim firmama – za buduća partnerstva, saradnju sa lokalnim vlastima, poslovnim udruženjima…

Program „Šansa za novi početak“ su pokrenuli i sprovode Srpska asocijacija menadžera (SAM) i DNA Communications. Lokalni partner projekta je organizacija ENECA. Projekat finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID Srbija).