U turskoj fabrici tekstila „Kajzen” prema najnovijim informacijama, 25 radnika inficirano je virusom Covid-19. Testiran je 241 zaposlen,a čekaju se rezultati još za njih šesnaest, potvrđeno je „Politici” u Zavodu za javno zdravlje Požarevac.

- „Kajzen” je u relativnom smirivanju, jer u odnosu na prethodni dan imamo dva novoobolela. S obzirom na to da se tamo još uvek pojavljuju pojedinačni slučajevi, preporuka naših stručnih službi je da firma bude na kolektivnom odmoru bar četrnaest dana, kaže dr Ana Jovanović, direktorka zavoda.

Prema saznanjima „Politike”, zaposleni u ovoj firmi su na kolektivnom odmoru već desetak dana.

Smederevo ima obolele i u drugim kolektivima. Koronavirus ušao je i u hladnjaču  „Lukafud”, gde je četvoro ljudi pozitivno. I u italijanskoj kompaniji „Rosa katena” registrovana su dva slučaja.

U fabrici PKC , drugoj po broju zaposlenih u Smederevu, prema tvrdnjama Zavoda za javno zdravlje, jedan radnik je pozitivan na Covid-19, ali se za sada ne izjašnjavaju hoće li tu biti kolektivnog testiranja. Tokom vanrednog stanja od oko 1.800 zaposlenih u PKC-u, radilo je između 200 i 300 njih u 3 smene.

Svi novooboleli u Smederevu prebačeni su u kovid bolnice.

Zaključno sa rezulatatima pristiglim u ponedeljak, u Smederevu su inficirana 174 lica, od čega u Domu za stare 86. U Podunavskom okrugu zaražena je 281 osoba.