Gradski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) u Čačku saopštio je danas da aktuelna načelnica Gradske uprave za urbanizam Vesna Dmitrić više neće biti na toj funkciji jer je, kako je navedeno, njen sin učestvovao na protestima u Beogradu.

- Dmitrić će biti smenjena pošto je njen sin na svom Fejsbuk profilu objavio svoju fotografiju sa protesta u Beogradu pod nazivom „Miran protest”, navedeno je u saopštenju.

SPS navodi da Dmitrić nije članica te stranke, dodajući: „kada smo preuzeli odgovornost za rukovođenjem tom upravom i ukazali poverenje Dmitrić, koja je bila zaposlena u upravi, mi smo imali jedan jedini uslov, a to je da svoj posao sprovodi u skladu sa zakonom i odgovorno, na čemu smo joj danas zahvalni”.

- Kao partija koja participira u vlasti u Čačku, a koja je preuzela odgovornost za tu gradsku upravu, shodno svojoj odgovornosti i moralu ćemo reagovati, a to znači da ona više neće obavljati tu funkciju, piše u saopštenju.

Čačanski SPS je istakao da osuđuje istupanja i učešće na protestima ljudi koji se dovode u vezu sa SPS-om i ocenio da nije moralno da bude na funkcionerskoj poziciji svako ko je povezan sa protestima na direktan ili indirektan način.

Gradski odbor SPS navodi da „narod ima pravo da izražava svoje nezadovoljstvo, ali da najoštrije osuđuje bilo kakvo uništavanje imovine i ugrožavanje sigurnosti građana”, kao i kamenovanje prostorija Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu, što je, prema oceni SPS-a, učinila grupa huligana.

- Vidimo da 90 procenata tih demonstranata čine izuzetno mladi ljudi. Prirodno je da mladi u sebi nose bunt i da budu povodljivi, ali takođe osuđujemo i restlove opozicije koji žele na tom talasu mladalačke nepromišljenosti da profitiraju, pa okolišaju oko njih i kriju se iza te mladosti želeći da se nametnu kao njihovi lideri i heroji, navodi se u saopštenju čačanskog SPS-a.