Javno preduzeće za prevoz putnika „Novi Autoprevoz”, Vrnjačka Banja prekinuće praksu da putnicima i autoprevoznicima naplaćujuje različite cene staničnih usluga.

Ovo preduzeće je Komisiji za zaštitu konkurencije dobrovoljno predložilo mere za otklanjanje povreda konkurencije nakon što je Komisija u martu po službenoj dužnosti pokrenula postupak zbog sumnji u zloupotrebu dominantnog položaja.

Podsećamo, Komisija je tada utvrdila da je „Novi Autoprevoz” naplaćivao različite cene za stanične usluge putnicima i prevoznicima. Na primer, na relaciji Vrnjačka Banja - Kraljevo, JP „Novi Autoprevoz” za kupljenu kartu jednog prevoznika naplaćuje staničnu uslugu u iznosu od 60 dinara, dok uz kupljenu kartu za drugog prevoznika na istoj relaciji naplaćuje staničnu uslugu u iznosu od 24 dinara.

Visina stanične usluge je zavisila i da li putnik ulazi u bus koji saobraća u lokalu, na međugradskoj ili međunarodnoj liniji.

Preduzeće iz poznatog i vrlo posećenog  turističkog mesta se obavezalo da će utvrditi jedinstvenu cenu stanične usluge za sva lica, bez obzira na to da li su putnici ili pratioci koji ulaze na peronski deo autobuske stanice.