Vlada Srbije usvojila je Program rasporeda i korišćenja subvencija, transfera i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u ovoj godini u ukupnom iznosu od 705,5 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Programom su predviđeni podsticaji za izgradnju infrastrukture i suprastrukture u turističkim centrima,u iznosu od 600,5 miliona dinara, a za projekte promocije, edukacije i treninge u turizmu još 105 miliona dinara.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju destinacijske menadžment organizacije, privredna društva i druge organizacije i institucije čiji su osnivači Vlada, pokrajina Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave, a koja nisu indirektni korisnici budžeta, dok za projekte promocije, treninga i edukacije u pravo ostvaruju i nevladine organizacije i neprofitne institucije za razvoj turizma.

Ministarka Tatjana Matić istakla je da će ta odluka biti značajna za oporavak i dalji razvoj turističkog sektora u Srbiji, jer je jedan od osnovnih ciljeva Programa promocija i unapređenje kvaliteta turističkih proizvoda, destinacija, kao i unapređenje turističko-ugostiteljske ponude.