U društvu australijskog muzičara Nika Kejva i britanskog skulptora Tomasa Hausagoa, američki glumac Bred Pit otvorio je svoju prvu umetničku izložbu u finskom gradu Tampere. Bez mnogo medijske pompe i na iznenađenje stanovnika trećeg po veličini grada u Finskoj, američki glumac Bred Pit prvi put je javnosti predstavio svoje umetničke radove.

Filmska zvezda i samouki vajar izložio je svoje radove u okviru veće izložbe britanskog umetnika Tomasa Hausagoa, a zajedno sa njima svoje keramičke radove predstavio je i australijski pevač Nik Kejv.

- Za Nika i mene ovo je čitav novi svet i naše prve izložbe. Za mene je ovo način da pogledam duboko u sebe, da vidim gde sam pogrešio u odnosima sa ljudima, da budem brutalno iskren prema sebi, da razumem one ljude koje sam možda povredio, rekao je Pit tokom otvaranja izložbe.

Glumac je navodno počeo da se bavi vajanjem nakon razvoda od Anđeline Džoli, provodeći i 15 sati dnevno u studiju britanskog umetnika u Los Anđelesu 2017. godine. Časopisu Dži-Kju rekao je da na svoje bavljenje vajanjem ne gleda kao na umetnost, već na tihi, samački sport.

Pitova neočekivana poseta Finskoj iznenadila je građane baltičke zemlje, pošto njegovo učešće u izložbi nije bilo najavljeno.