Most u Parizu poznat po metalnoj konstrukciji i pogledu na Ajfelovu kulu biće preimenovan u „Šetalište Žan-Pol Belmondo” početkom aprila. Ovaj potez je u znak počasti slavnom francuskom glumcu preminulom 2021. godine, saopštile su gradske vlasti.

Belmondo, poznat po nadimku Bebel, na tom mostu je snimio scenu iz filma "La peur sur la ville" (Strah u gradu) 1975. godine reditelja Anrija Verneja (Henri Verneuil). Glumac je u tom filmu igrao policijskog komesara Letelijea (Letellier).

Slavni glumac se povredio tokom te scene i to je bila jedina njegova povreda tokom karijere, navele su gradske vlasti i dodale da su to mesto izabrale zajedno sa porodicom Belmonda.

Inauguracija će biti 9. aprila, kada bi glumac imao 90 godina.

Belmondo se proslavio u ulogama u filmovima „novog talasa” 1960-ih godina, da bi 1970-ih postao zvezda akcionih filmova. Njegovi najpoznatiji filmovi su „Profesionalac”, „Borsalino”, „Do poslednjeg daha” i „Čovek iz Rija”.

Francuskinje su Belmonda u jeku karijere često po lepoti upoređivale s njegovim nešto mlađim filmskim kolegom Alenom Delonom.