Reditelj Antoan Fjukua snimaće biografski film „Majkl” o pop pevaču Majklu Džeksonu (1958-2009), piše filmski časopis Holivud reporter.

- Po meni nema umetnika sa snagom, harizmom i čistim muzičkim genijem kao Džekson. Gledanje njegovog rada uticalo je da pravim video spotove. Njegova muzika i te slike su deo mog životnog pogleda, a prilika da kažem njegovu priču na platnu, uz njegovu muziku, je neodoljiva, izjavio je Fjukua.

Reditelj „Dana obuke” (2001) i „Pravednika” (2016) je podsetio da su njegovi prvi radovi bili video spotovi, kao i da i dalje oseća da je spajanje filma i muzike duboki deo onoga što jeste.

Film „Majkl”će snimati kuća Lajonsgejt, po scenariju Džona Logana poznatog po „Gladijatoru” i „Avijatoru”, a producenti su Grejem King, koji je radio film o pevaču Frediju Merkjuriju „Boemska rapsodija֊, kao i Džon Branka i Džon Mekejn, koizvršioci Dženksonove zaostavštine.

 Nije precizirano ko bi mogao igrati Džeksona.

- Prema Lajonsgejtu film će se baviti svim delovima Džeksonovog života, ali je nejasno koliko mnogim kontroverzama pokojne muzičke ikone, pošto se snima u saradnji sa njegovom zaostavštinom, koja ga je branila od optužbi sa seksualno zlostavljanje dece, piše Holivud reporter.

 Časopis je podsetio da su se u žižu javnosti optužbe protiv Džeksona vratile zahvaljujući dokumentarcu „Leaving Neverland” (2019).