U utorak, 17. decembra, zakazana je sednice Skupštine grada Kragujevcu, na kojoj će se između ostalog, raspravljati o predlogu Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2020. godinu. Budžet za narednu godinu projektovan je na 9.927.000.000 i predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović ga ocenjuje kao razvojni.

Građanima Kragujevca ostaje valjda da mu veruju na reč, pošto o budžetu jedva da su imali priliku da se izjasne. Naime, građani Kragujevca i ove godine imali su samo jedan vikend da se upoznaju sa budžetom grada Kragujevca za 2020. godinu i daju svoje kometare i predloge, o čemu je portal Pressek već pisao. (LINK)

Budžet za narednu godinu veći je za čitavu milijardu dinara od prošlogodišnjeg. Rashodi za zaposlene iznosiće 1.672.222.000 dinara, što je za 150 miliona više nego lane, dok će na subvencije javnim nefinansijskim preduzećima iznositi 1.180.620.000 dinara.

Sredstva su opredeljena i za proširenje sistema ulične rasvete, sređivanje rasvete u Velikom parku, realizaciju Kružnog toka „Mala Vaga”, radove na vrtiću „Bambi”. Za asfaltiranje ulica opredeljeno je 450 miliona dinara, 50 milona za izradu projekata asfaltiranja novih ulica, dok je 45 miliona predviđeno za realizaciju projekta „Bubanjsko jezero”.

Inače, na narednoj sednici gradskog parlamenta odbornici će, između ostalog, odlučivati i o izmenama programa poslovanja Privrednog društva „Radio televizija Kragujevac”, Gradske agencija za saobraćaj, Javnog stambenog preduzeća „Kragujevac”, Gradske turističke organizacije „Kragujevac”, te imenovanju direktora GTO, Predlogu odluke o izradi Plana detaljne regulacije površinskog kopa na lokalitetu „Komarice”, u Gornjim Komaricama.