Veliki protestni skup koji je u Kragujevcu zakazan za subotu, 11. maj, pod nazivom „Prava budućnost Srbije” odlažen je do daljnjeg. Organizatori kažu da ipak nisu otkazali protestnu šetnju, koja će se održati u subotu, od 18 sati, a okupljanje je na platou Robne kuće „Beograd”.

Naime, kao razlog odlaganja Velikog protestnog skupa, organizatori navode diverzije od strane režima, koje su imale za cilj da nikako ne dozvole ponovno podizanje Šumadije na noge i iskazivanje nezadovoljstva građana masovnim izlaskom na ulice.

- Ovakve stvari predstavljaju sastavni deo borbe protiv ove stoglave aždaje oličene u aktuelnoj vlasti, iz koje smo, kao Odbor, izašli pročišćeni, jači i odlučniji da istrajemo do kraja u ostvarenju zacrtanog cilja, a to je slobodna, demokratska i uređena Srbija, u kojoj vlast radi u službi građana, a ne obrnuto, kakav je slučaj sada, navodi se na fejsbuk stranici 1od5miliona Kragujevac.

Kako je najavljeno sa Kragujevčanima će ove subote šetati Čedomir Antić, istoričar i Borko Stefanović, Stranka slobode i pravde.